τα εξ αμάξης

Τα εξ αμάξης, στην κυριολεξία, είναι αυτά που λέγονται μέσα από άμαξα.
Σύμφωνα με την παράδοση, κατά την έβδομη μέρα των Ελευσίνιων Μυστηρίων, όταν οι Αθηναίες γύριζαν στην πόλη μέσα σε άμαξες, πείραζαν όσους συναντούσαν κάνοντας σε βάρος τους υβριστικά σχόλια. Τα εξ αμάξης, λοιπόν, μεταφορικά, είναι τα υβριστικά λόγια που εκστομίζονται εναντίον κάποιου, για κάποιον λόγο.
π.χ. Άκουσε τα εξ αμάξης ο Υπουργός, όταν επισκέφτηκε την περιοχή, γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις του
. (λέμε τώρα!!!!)

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Tα λεφτά της πρώτης κατοικίας γίνονται τζετ για τον Χριστόφια


Επιπρόσθετο κονδύλι ύψους 180 χιλιάδων ευρώ ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης για την αγορά πτήσεων ιδιωτικού τζετ, για την κάλυψη αναγκών του προέδρου Χριστόφια και της κυβέρνησης του και μάλιστα τα λεφτά αυτά θα τα πάρει από το κονδύλι για την επιστροφή του ΦΠΑ για την πρώτη κατοικία των πολιτών!!.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Αλήθεια το κονδύλι αυτό ζητήθηκε με ειδικό ένταλμα πληρωμής προς το γενικό λογιστή του κράτους τον οποίο η κυβέρνηση εξουσιοδότησε να συμπληρώσει αυτή τη μη προβλεπόμενη δαπάνη.
Το προκλητικό στην όλη υπόθεση για το InBusinessNews δεν είναι το ότι πήραν 180 χιλιάδες ευρώ από ένα κονδύλι 100 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θεωρείται ψίχουλα, ούτε και το αν συνέχισαν πρακτικές που έκαναν άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν για άλλα κονδύλια.
Το προκλητικό είναι το ότι την ίδια ώρα που οι κυβερνώντες ζητούν οικονομική λιτότητα από όλους, κάποιοι σύντροφοι οι οποίοι γλυκάθηκαν από τα φώτα της εξουσίας, επιμένουν να ζουν στην χλιδή. O ίδιος ο πρόεδρος που υποσχέθηκε ότι θα κινείται όπως κάθε άλλος πολίτης με την προεδρική λιμουζίνα στους αιθέρες φαίνεται σιχαίνεται το traffic. Έλεος, σύντροφε!

http://www.sigmalive.com/

Αρχικη σελιδα