τα εξ αμάξης

Τα εξ αμάξης, στην κυριολεξία, είναι αυτά που λέγονται μέσα από άμαξα.
Σύμφωνα με την παράδοση, κατά την έβδομη μέρα των Ελευσίνιων Μυστηρίων, όταν οι Αθηναίες γύριζαν στην πόλη μέσα σε άμαξες, πείραζαν όσους συναντούσαν κάνοντας σε βάρος τους υβριστικά σχόλια. Τα εξ αμάξης, λοιπόν, μεταφορικά, είναι τα υβριστικά λόγια που εκστομίζονται εναντίον κάποιου, για κάποιον λόγο.
π.χ. Άκουσε τα εξ αμάξης ο Υπουργός, όταν επισκέφτηκε την περιοχή, γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις του
. (λέμε τώρα!!!!)

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ούτε και σήμερα τα βρήκαν (ποιό εποικοδομητικό κλίμα?)

Ούτε και σήμερα Χριστόφιας και Έρογλου κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στο περιουσιακό, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφοντας στο Προεδρικό.
Όπως ανέφερε,  «υπάρχουν σοβαρότατες αποκλίσεις και διαφωνίες επί του θέματος.Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «κάναμε και ελεύθερη συζήτηση πάνω σε διάφορα άλλα θέματα, η οποία πιστεύω χρειάζεται να γίνεται με τον κ. Έρογλου. Στο διαπροσωπικό επίπεδο τα πράγματα δεν είναι άσχημα». Ο Πρόεδρος ρωτήθηκε κατά πόσον αυτή η ελεύθερη συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της φόρμουλας την οποία ψάχναμε να βρούμε για να μιλήσουμε με την άλλη πλευρά για το περιουσιακό, για να απαντήσει ότι πρόκειται  για γενικότερη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, η οποία χρειάζεται.

Οι δηλώσεις Έρογλου

Στα κατεχόμενα ο Έρογλου ανέφερε ότι η τ/κ πλευρά κατάθεσε τις δικές τις απόψεις και θέσεις σχετικά με το περιουσιακό ενώ η ε/κ πλευρά απάντησε με τις δικές της. Ο Έρογλου αποκάλυψε ότι το δείπνο με τον Δημήτρη Χριστόφια στις ελεύθερες περιοχές θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Για εποικοδομητικό κλίμα μιλούν τα Ηνωμένα έθνη

Για εποικοδομητικό κλίμα μίλησε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ. «Από μόνο του το γεγονός ότι αυτές οι συναντήσεις, τόσο μεταξύ των δυο ηγετών όσο και μεταξύ των συμβούλων τους, συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ημερών του χρόνου τον Αύγουστο, είναι θετικό σημάδι», τόνισε.  Η Μπάτενχαϊμ κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι τα Ηνωμένα Έθνη  ενδεχομένως να αποσύρουν τις καλές τους υπηρεσίες από την Κύπρο μέχρι το τέλος του χρόνου σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση.
Επεσήμανε πως δεν έχει δεί αυτά τα δημοσιεύματα, ωστόσο τόνισε, «το σημαντικό είναι να εστιάσουμε στο γεγονός ότι τώρα αυτές οι συνομιλίες συνεχίζονται και τις στηρίζουμε πλήρως»
Σημειώνεται ότι Χριστόφιας  και Έρογλου θα συνεχίσουν τις συνομιλίες την Τρίτη 10 Αυγούστου,  ενώ οι σύμβουλοι τους θα έχουν νέα συνάντηση αύριο.


Πηγή: SigmaLive/Ράδιο Πρώτο

Αρχικη σελιδα