τα εξ αμάξης

Τα εξ αμάξης, στην κυριολεξία, είναι αυτά που λέγονται μέσα από άμαξα.
Σύμφωνα με την παράδοση, κατά την έβδομη μέρα των Ελευσίνιων Μυστηρίων, όταν οι Αθηναίες γύριζαν στην πόλη μέσα σε άμαξες, πείραζαν όσους συναντούσαν κάνοντας σε βάρος τους υβριστικά σχόλια. Τα εξ αμάξης, λοιπόν, μεταφορικά, είναι τα υβριστικά λόγια που εκστομίζονται εναντίον κάποιου, για κάποιον λόγο.
π.χ. Άκουσε τα εξ αμάξης ο Υπουργός, όταν επισκέφτηκε την περιοχή, γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις του
. (λέμε τώρα!!!!)

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ





Κλωνοποιημένο κρέας: το νέο διατροφικό σκάνδαλο

Νέο διατροφικό σκάνδαλο ερευνούν οι βρετανικές αρχές. Η βρετανική Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων επιβεβαίωσε ότι το κρέας ενός αρσενικού μοσχαριού, που είχε γεννηθεί στη Βρετανία, από έμβρυο κλωνοποιημένης αμερικανικής αγελάδας, διατέθηκε στην αγορά και καταναλώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι. Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο έρευνας για τη διάθεση στη βρετανική αγορά γάλακτος από κλωνοποιημένο ζώο.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί το περιστατικό καθόλου μεμονωμένο. Είναι ολοφάνερο ότι οι πολυεθνικές της διατροφής έχουν θυσιάσει στο βωμό του κέρδους κάθε ηθική και αδιαφορούν πλήρως για τους πιθανούς κινδύνους στην υγεία των καταναλωτών.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θέτει θέμα για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα της εφαρμογής όλων των δυνατών μέτρων αντιμετώπισης των «νέων τροφίμων», δηλαδή των κλωνοποιημένων και των γενετικά τροποποιημένων.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αρνείται να ακολουθήσει το παράδειγμα πέντε άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και να κηρύξει τη χώρα μας περιοχή ελεύθερη από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ενώ το νομοσχέδιο των Οικολόγων για ραφοποίηση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων καθυστερεί αδικαιολόγητα να εφαρμοστεί.

Έρευνες της Κυπριακής Κοινής γνώμης απέδειξαν ότι οι Κύπριοι καταναλωτές δεν δέχονται τα "νέα τρόφιμα" στο πιάτο τους. Είναι καιρός οι κυβερνήσεις να ακούσουν τη γνώμη των πολιτών.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ

Αρχικη σελιδα