τα εξ αμάξης

Τα εξ αμάξης, στην κυριολεξία, είναι αυτά που λέγονται μέσα από άμαξα.
Σύμφωνα με την παράδοση, κατά την έβδομη μέρα των Ελευσίνιων Μυστηρίων, όταν οι Αθηναίες γύριζαν στην πόλη μέσα σε άμαξες, πείραζαν όσους συναντούσαν κάνοντας σε βάρος τους υβριστικά σχόλια. Τα εξ αμάξης, λοιπόν, μεταφορικά, είναι τα υβριστικά λόγια που εκστομίζονται εναντίον κάποιου, για κάποιον λόγο.
π.χ. Άκουσε τα εξ αμάξης ο Υπουργός, όταν επισκέφτηκε την περιοχή, γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις του
. (λέμε τώρα!!!!)

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Eμείς δειπνούμε στο Κελλάκι, κοιμόμαστε, οργανώνουμε δικοινοτικά πανηγύρια και βλέπουμε παρέα με τα φιλαράκια μας το μουντομπάσκετ!!!!!!!


Ούτε άκουσαν, ούτε κατάλαβαν τι ήθελε να πει, με όσα είπε, ο νέος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Στρατηγός Κοσάνερ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, το ΑΚΕΛ, αλλά και η Αθήνα. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο αρχηγός του Αττίλα τόνισε:  
"Η συμφωνία που θα επιτευχθεί θα πρέπει να προνοεί ένα νέο συνεταιρικό κράτος των δύο ιδρυτικών κρατών, δύο λαών, δύο δημοκρατιών, και τις εγγυήσεις της Τουρκίας... Δεν τίθεται θέμα συζήτησης της παρουσίας του τουρκικού στρατού στο νησί, ούτε και αυτό των εγγυήσεων της Τουρκίας".

Η ερμηνεία των δηλώσεων είναι σαφέστατη: 
Λύση δύο κρατών, με εσαεί παρουσία του τουρκικού στρατού στην πατρίδα μας και με τη δαμόκλειο σπάθη της τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης, επικρεμάμενη αιωνίως επί των κεφαλών του κυπριακού Ελληνισμού.

Πώς απαντά ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ στους ξεκάθαρους αυτούς επιδρομικούς στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας;
Απαντούν με δείπνα στο Κελλάκι, συνεχίζουν την κοροϊδία του διαλόγου, η οποία σύντομα θα μετατραπεί από κοροϊδία σε τραγωδία, ο Πρόεδρος δηλώνει ότι «υπάρχει μια εγκάρδια ατμόσφαιρα στις συνομιλίες» και η ΕΔΟΝ και το ΑΚΕΛ οργανώνουν σήμερα «διακοινοτική εκδήλωση ειρήνης», και καλούν «τα νιάτα της Κύπρου, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις την εκδήλωση για επανενωμένη ειρηνική και ευημερούσα Κύπρο».

Αυτή είναι η «συνταγή σωτηρίας» και η απάντηση στην τουρκική στρατηγική επέκτασης της ομηρίας σε ολόκληρη την Κύπρο, και σε τουρκοποίηση του νησιού σε δεύτερο στάδιο. Με δείπνα και «εγκάρδιες ατμόσφαιρες» με τους εγκαθέτους και με «δικοινοτικές εκδηλώσεις ειρήνης» με τους Τουρκοκυπρίους θα ανακόψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς!

Ύστερα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας διερωτάται, αν θα υπάρχει Κύπρος. Αλλά δεν χρειάζεται να προβληματίζεται. Με αυτή την πολιτική, είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρχει Κύπρος...

Αλλά και η Αθήνα τι πράττει; Αυτή παρακολουθεί μουντομπάσκετ παρέα με τον εμπνευστή του νεο-οθωμανικού οράματος Αχμέτ Νταβούτογλου!

Καθημερινά οι Έλληνες γίνονται θεατές του εξευτελισμού της κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας της Ελλάδας από τα τουρκικά πολεμικά σκάφη και αεροπλάνα, ακούν τις προκλητικές δηλώσεις κατά των αδελφών τους Κυπρίων και όμως οι κυβερνήτες της Αθήνας παρακολουθούν μαζί με τους βιαστές της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, το μπάσκετ φιλίας!
Δυστυχώς, ο Ελληνισμός επτώχευσε σε ηγέτες. Επτώχευσε σε οράματα, κατέστη όμηρος ψευδαισθήσεων.
Ας μας πει ο Δημήτρης Χριστόφιας, πώς θα υποχρεώσει ή θα πείσει τον Κοσάνερ και τον Ερντογάν να αποσύρουν το στρατό τους από την Κύπρο.

Ας μας πει εάν μπορεί να επιτευχθεί τούτο μέσω των δείπνων και των διακοινοτικών συναυλιών. Και ας μας πει πώς η «εγκάρδια ατμόσφαιρα» θα ωθήσει τον Έρογλου και τους Τουρκοκυπρίους να ξεκινήσουν επανάσταση εκδίωξης του τουρκικού στρατού!
Έχει λύσεις σε όλα αυτά;

Αρχικη σελιδα