τα εξ αμάξης

Τα εξ αμάξης, στην κυριολεξία, είναι αυτά που λέγονται μέσα από άμαξα.
Σύμφωνα με την παράδοση, κατά την έβδομη μέρα των Ελευσίνιων Μυστηρίων, όταν οι Αθηναίες γύριζαν στην πόλη μέσα σε άμαξες, πείραζαν όσους συναντούσαν κάνοντας σε βάρος τους υβριστικά σχόλια. Τα εξ αμάξης, λοιπόν, μεταφορικά, είναι τα υβριστικά λόγια που εκστομίζονται εναντίον κάποιου, για κάποιον λόγο.
π.χ. Άκουσε τα εξ αμάξης ο Υπουργός, όταν επισκέφτηκε την περιοχή, γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις του
. (λέμε τώρα!!!!)

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ορέγονται το χρυσό!


Μετά τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, η Τουρκία αρχίζει να ορέγεται και τα κοιτάσματα χρυσού, όπως διαφαίνεται μέσα από δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.
Η εφημερίδα Bugun, με τίτλο «Στην Κύπρο βρέθηκε χρυσός», δημοσιεύει τις πληροφορίες ότι καναδική εταιρεία που διεξάγει έρευνες για την ανεύρεση μετάλλων, ανακοίνωσε ότι η Κύπρος είναι πάρα πολύ πλούσια σε κοιτάσματα χρυσού.
Η εταιρεία, προσθέτει, η οποία πραγματοποιεί έρευνες στον «ελληνοκυπριακό τομέα», ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες χρυσού. Η εταιρεία ετοιμάζεται να διενεργήσει νέες έρευνες στην περιοχή και υπολογίζει ότι στο νησί υπάρχουν και μεγάλα αποθέματα χαλκού.
Η τουρκική εφημερίδα καταλήγει με το εξής «πονηρό» σχόλιο: «Όλοι τώρα έχουν την περιέργεια να δουν κατά πόσον η νέα αυτή πραγματικότητα θα επηρεάσει τις δικοινοτικές συνομιλίες».
Προφανώς ο Έρογλου ετοιμάζεται να ζητήσει μερίδιο...
Οι άνθρωποι... και τα ψωμιά
Ο πληθυσμός των κατεχομένων ανέρχεται γύρω στις 700 χιλιάδες.
Διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς των κατοχικών «Αρχών» ότι ο πληθυσμός είναι 270.00, ο πρόεδρος της οργάνωσης εργοδοτών στα κατεχόμενα, Χασάν Σουνγκούρ, διερωτήθηκε πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, όταν η ημερήσια κατανάλωση ψωμιού ανέρχεται στις 800.000. Οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν πολλοί παράνομοι, δήλωσε.
Από την πλευρά του, ο λεγόμενος πρόεδρος του «ταμείου προνοίας» Οζάι Αντίτς ανέφερε ότι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα πρέπει να κυμαίνεται γύρω στις 700.000.
Πρόσθεσε ότι το 15% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας και αυτό σε αριθμούς αντανακλάται σε 105.000 άτομα.
Εξάλλου, ο λεγόμενος διευθυντής του «υπουργείου εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων» δήλωσε ότι 14.000 νέοι είναι άνεργοι. Η εφημερίδα «Χαβαντίς» σημειώνει ότι τα καφενεία της Καρπασίας είναι γεμάτα από ανέργους που περνούν τις ώρες τους εκεί και εκφράζει φόβους ότι στην περιοχή αναμένεται κοινωνική έκρηξη.


http://www1.sigmalive.com

Αρχικη σελιδα