τα εξ αμάξης

Τα εξ αμάξης, στην κυριολεξία, είναι αυτά που λέγονται μέσα από άμαξα.
Σύμφωνα με την παράδοση, κατά την έβδομη μέρα των Ελευσίνιων Μυστηρίων, όταν οι Αθηναίες γύριζαν στην πόλη μέσα σε άμαξες, πείραζαν όσους συναντούσαν κάνοντας σε βάρος τους υβριστικά σχόλια. Τα εξ αμάξης, λοιπόν, μεταφορικά, είναι τα υβριστικά λόγια που εκστομίζονται εναντίον κάποιου, για κάποιον λόγο.
π.χ. Άκουσε τα εξ αμάξης ο Υπουργός, όταν επισκέφτηκε την περιοχή, γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις του
. (λέμε τώρα!!!!)

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΜΕΡΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ



Ντροπή σε σένα Δημήτρη Χριστόφια που συμμάχησες με τους τραπεζίτες και η μόνη σας έννοια ήταν να ρίχνετε τα λεφτά του κράτους στο λάκκο των τραπεζών. Ντροπή σου γιατί δεν έκανες το παραμικρό βήμα να σώσεις την χώρα σου, μόνη έννοια σου ήταν το Κόμμα. Θα γραφτείς στην ιστορία σαν ο χειρότερος πρόεδρος, ένας χαμένος στην κοσμάρα σου, αλλά και σαν νεκροθάφτης της Χώρας σου, αφού έκανες τα πάντα για να μας οδηγήσεις στην Μνημονιακή Σύμβαση.
Δημήτρη Χριστόφια, κλείσε επιτέλους το στόμα σου, και κοίταξε να απολογηθείς στον λαό, για όλο το κακό που προκάλεσες. Μόλις περάσει το κακό, ετοιμάσου να απολογηθείς και σε δημόσιο δικαστήριο.

Ντροπή σου και σένα Νίκο Αναστασιάδη, που ενώ γνώριζες την πραγματική κατάσταση, με το πλαστό σύνθημα η "Κρίση θέλει Ηγέτη", υφάρπαξες την ψήφο του Λαού και έγινες τελικά Πρόεδρος της βουλιαγμένης Κύπρου. Φαίνεται, εκ των υστέρων, ότι δεν είχες εκείνες της ηγετικές ικανότητες, που απαιτούνται για να αντισταθεί κανείς. Ντροπή σου γιατί μας πούλησες αμαχητί στους φίλους σου Ευρωπαίους. Ντροπή σου και πάλι για τα ψέματα που είπες στον λαό για το κούρεμα, ενώ ήξερες πολύ καλά ότι ήταν κι αυτό ψέμα, σαν όλες τις λάθος αποφάσεις και τα ψέματα που είπες μέχρι σήμερα σε όλο τον πολιτικό σου βίο.
Ντροπή σου που αποφάσισες να κλείσεις τις τράπεζες και να καταστρέψεις δια παντός την οικονομία της χώρας μας.
Ντροπή σου που εδραιώνεις την Τρόικα στη χώρα μας, ξεπουλώντας όλα μας τα περιουσικά στοιχεία στη φίλη σου τη Μέρκελ, τους κερδοφόρους ημικρατικούς, το Φυσικό Αέριο, τα πετρέλαια μας, όλα αυτά που θα μπορούσαν κάποτε να περισώσουν την αξιοπρέπειά μας..
Νίκο Αναστασιάδη, είσαι ανεπαρκής για ηγέτης, πολύ κατώτερος των περιστάσεων και σε καλούμε να παραιτηθείς πάραυτα. Ετοιμάσου κι εσύ να απολογηθείς στη δικαιοσύνη.

Ντροπή ακόμα, σε όλους τους τραπεζίτες, αυτούς που έχουν και όνομα και επίθετο, που τόσα χρόνια έτρωγαν σε βάρος του λαού.
Ντροπή σε όλους εκείνους που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω, φροντίζοντας να σώσουν το τομάρι τους, οδηγώντας όλους εμάς σε απόγνωση.
Ντροπή και σε όσους ήξεραν αλλά σιωπούσαν, καλύπτοντας το μεγάλο φαγοπότι.
Όλοι αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν.


Αυτός ο τόπος, πρέπει επιτέλους να καθαρίσει!

Αρχικη σελιδα